2022-03-09 10:33:27• hírek • Bede Emőke

Egy orosz lap szerint Zelenszkij Brassóba menekült

A Ria Novosti nevű Kreml-közeli lap egyik friss cikkében arról ír, hogy Volodimir Zelenkszij ukrán elnök már nincs Kijevben, hanem valószínűleg Brassóban tartózkodik. Az újság egy „War on Fake” nevű Telegram-csatornára hivatkozik, mely egyik bejegyzésében azt próbálja meg bebizonyítani, hogy az ukrán államfő által közzétett felvételek valójában csak megszerkesztett videók, melyek által azt szeretnék elleplezni, hogy az elnök már elhagyta az országot.

"Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij elhagyta Kijevet, és az általa rögzített videóhívást megszerkeszthették - írja a War on Fake Telegram-csatorna... Zelenszkij valószínűsíthető tartózkodási helye a romániai Brassó városa. A Flightradar felhasználói felhívták a figyelmet egy azonosítatlan repülőgépre, amely Ukrajna és Románia határáról szállt fel az ukrán fegyveres erők helikopterei kíséretében. Lehetséges – írja a csatorna –, hogy a gépek Zelenszkijt és csapatát szállították” – idézte a propagandalapot az observatornews.ro.


Az említett Telegram-bejegyzés az alábbi, hétfőn közzétett videóra hivatkozva állítja azt, hogy az elnök elhagyta az országot. A felvételen egyébként Zelenszkij épp arról beszél, hogy továbbra is Kijevben van, nem rejtőzik el, illetve ő és csapata ezt követően is mindent elkövetnek azért, hogy győztesként kerüljenek ki a háborúból.
 


A román védelmi minisztérium szerint karbantartásról van szó


A román védelmi minisztérium szerint csupán tizennégy, fegyverzet nélküli ukrán helikopternek adtak légtérhasználati engedélyt a polgári repülési hatóságok, hogy karbantartási munkálatok elvégzése érdekében az Airbus Helicopters Brassó megyei üzemébe repüljenek. Az első négy ukrán helikopter kedd reggel érkezett Romániába, a következő öt pedig délután. A többit a közeli napokban várják. A MAPN közleménye szerint civil hasznosításra kialakított helikopterekről van szó, amelyek karbantartását a hatályos szerződések alapján végzi az Airbus romániai leányvállalata.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: